Nasmiješi se, sutra će biti gore!

Ako misliš da si imao loš dan, pogledaj još jednom naslov. Petak – prvi dan ovaj tjedan s malo sunca,  temperatura se sramežljivo podigla iznad nule. Kod mene ima nekoliko novosti! Novost je da ovaj tjedan prvi dan klinci spavaju doma, novost je i da idemo koliko toliko bezbrižno spavati u tople sobe što od prošle nedjelje nažalost nismo mogli. Novi je i plinski bojler, fini stroj, nova linija, elegantan, moćan, grije sve u 16. Zbog čega pišem ovaj post? Ma ne hvalim se, silom prilike pokvario nam se u nedjelju plinski protočni bojler i morali smo ga bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalazimo zamijeniti novim. I kaj sad tu ima lošeg? Pa bojim se da sve ide prema tome  da ću imati novi bojler, kvalitetan, ispravan  i pod garancijom a sobe opet postanu hladne jer neće biti perja za platiti plin.

Jaca bi me savjetovala da ona već radi na rješenju problema i da kroz koji tjedan prema naputku Vlade stiže zatopljenje, a od strane vladajuće koalicije će se izglasati i dolazak proljeća. Neopravdano dižem paniku.

Kad zapadneš u krizu koja te drži nešto više od godine dana i kad misliš da te više ništa ne može dodatno potisnuti prema dnu, sudbina još jednom pokaže spremnost da ti se nasmije u lice i gurne te u dubinu – daleko od površine na kojoj si se ionako već jedva održavao. Ne osjećam relaksiranost ni u kojem pogledu, ne pomažu ni minimalne plaće, ni stanje u zemlji, zapetljano klupko nelikvidnosti, visoka nezaposlenost, antipoduzetnička klima, bahatost i kretenizam Vlade, visoka cijena lijekova koje kupujem djetetu u Sloveniji (33 EUR-a krema od 30 grama! Sorry Ana, ovo ti je možda zadnja) jer je u HR duplo skuplje (BTW slovenci imaju isti taj lijek na listi zdravstva i besplatan im je). Jesam li spomenuo da se radi o djetetu od 4 godine?

Nek’ mi netko objasni zašto se plaćaju gotovo svi lijekovi za djecu?

Nisam baš nešto raspoložen za smijeh 🙁

Idem u Čakovec na prosvjed u ponedjeljak, vidimo se!

Odgovori