Kategorije
Razno

Grijanje na excel?

U prethodnom postu postavio sam link na IP obrazac za 2010 godinu, u nepuna 3 tjedna (točnije 17 dana) ovaj xls predložak je skinut 2264 puta (u trenutku pisanja ovog posta). Imam komentare i feedback od ljudi koji su skinuli te koristili obrazac. Ima ih koji su zadovoljni, neki su zahvalni (gospođa me zvala na telefon, zahvalila mi je na trudu koji sam uložio i to besplatno podijelio s drugima), ima ih koji kritiziraju ograničenja tj. propuste (hint: možda su ograničenja tu namjerno – možda pogrešno formatiranje koje ćelije ima svoju svrhu? Ako se traži dodatan angažman bilo bi fer dogovoriti neku kompenzaciju za moje vrijeme i uložen trud).
Uglavnom ukoliko imate potrebu za sličnom uslugom a spremni ste odvojiti koju kunu, slobodno me kontaktirate, vrlo rado ću Vas saslušati.

P.S. : Da sam po svakom kliku dobio 50 lipa  ovaj obrazac bi mi pokrio dobar dio rate kredita ili grijanje za ovaj hladan zimski mjesec (mogao bih reći da sam se u siječnju grijao na excel :).

Autor Marino Bobetić

35 godine / bavim se računalima, internetom / Oženjen, otac dvoje djece /Cakovec - Croatia

2 odgovora na “Grijanje na excel?”

Pohvalno da netko svoj trud dijeli sa svima. Zbog toga bih želio ukazati na neke (namjerne ili nenamjerne) propuste koji ipak mogu imati posljedice ili barem zbuniti korisnike zbog odstupanja.

Prijeboj (kompezacija) definiran odredbama ZOO, čl.195-202, NN 35/05, 41/08. (Ne toliko bitno)

Bitno:
U pogledu obračuna kamata, nije dopušten pripis kamate glavnici, (temeljem vjerodostojnog tumačenja Sabora. 0d 30.4.2004.g.), iskazuje se odvojeno i isključivo kao kamata, a primjenjuje se za razdoblje od 1996 (NN 28/96), do Zakona o kamatama (NN 94/04). Isti zakon za razdoblje OD svog stupanja na snagu propisuje isključivo jednostavan (proporcionalan) obračun kamata, a kako svaki obračun suprotan svojim odredbama zapriječuje visokim novčanim kaznama, vodite računa o istome, jer može dovesti do zabune i neugodnosti za korisnike.

U svakom slučaju, bitna je hvalevrijedna dobra namjera.

Odgovori