Kategorije
Foto

Airpower 2016 – Zeltweg

Posjetili smo ove godine jedan od većih aeromitinga u okruženju. Pokušat ću vam kroz nekoliko fotografija i par rečenica dočarati o kakvoj se predstavi radi.

Zeltweg - Airpower 2016Organizacija ovako zahtjevnog događaja je na najvišoj razini, cijeli grad Zeltweg diše i prilagođava se stotinama tisuća posjetitelja koji se slijevaju u Zeltweg tokom dva dana održavanja manifestacije. Policija je doslovno na svakih 100 m, reguliraju promet, pretvore sve prometnice u jednosmjerne radi veće protočnosti i korektno i precizno doprate sve posjetitelje  do parkinga ili kampa ovisno dolaze li autobusom, automobilom ili kamperom. Osim policije o sigurnosti brine i vojska koja svakog posjetitelja detaljno pregledaju prilikom ulaska u vojnu bazu tj aerodrom na kojem se sve i dešava. Logistika je također na zadovoljavajućoj razini, prilično je jednostavno u toj masi dočepati se sanitarnog čvora, priznajem, brže je ako ste muško.
Ponuda hrane, pića, suvenira, amblema, militarija po razumnim cijenama.

 

Put

Za dolazak na Airpower definitivno preporučam autobus. Osim što je po mojoj procjeni naj ekonomičnije, autobusi imaju i osiguran parking na samom ulazu. Osobni automobili su obvezni platiti parking (kad dolazite busom o parkingu brine organizator). Ulaznice na aeromiting nema. ulaz je besplatan i to je stvarno super stvar.

Što se smije nositi

Na službenim stranicama postoje detaljne upute što se smije nositi. Kao što sam napomenuo i prije, pregledava se na ulazu detaljno, pretresaju se prtljaga i osobe. Ukoliko osiguranje za nekog procijeni da ne može ući, odluka je konačna i ne može se preispitivati.
Ne smiju se unositi: oružje, noževi, kišobrani, ručni frižideri, staklene boce…

Preporuča se nositi sklopive stolice, foto i video oprema :), piće, hrana, krema za sunčanje, kišna kabanica, šilterica ili šešir, sunčane, dalekozor…

OK, dosta piskaranja… pogledajte nekoliko slikica aviona, onog što je bitno onima koji odlaze na Airpower.

…i još malo slikica iz cjelodnevnog programa

Autor Marino Bobetić

35 godine / bavim se računalima, internetom / Oženjen, otac dvoje djece /Cakovec - Croatia

Odgovori