Nedeljom ujutro – vožnja biciklom

Voznja2015-05-10 13.12.15Današnje prijepodne sam iskoristio za malo opuštanja na biciklu. Nakon laganog doručka i jutarnje kavice krenuo sam lagano prema Prelogu. Nisam imao plan kud idem, vodio sam se jedino vremenom, u 12:00 moram biti za obiteljskim stolom. Uz vrlo rijetki promet i uz lagano pedaliranje za čas sam bio kod Preloga. Palo mi je na pamet da bi bilo lijepo skoknuti do Drave i to mi je bila slijedeća točka prema kojoj sam vozio. Nedjeljom ujutroLijepa je priroda u ovo doba godine. Biljni svijet buja, procvala je agacija koja svojim mirisima daje onaj osjećaj proljeća.

Drava je priča za sebe, kako mi je bilo lijepo pedalirati produžio sam i bacio pogled na lijevu i desnu stranu samo onak, usput. Stat ću na koju sekundu na povratku. Kao da su mi ovi predivni kadrovi dali neku snagu… pojurio sam nakon mosta u smjeru Hrženice kao da sam tek krenuo. Nisam bio siguran radi li se o meni? Jesam li to već u formi ili mi je pomoglo ono malo Nutele uz kavu ;) uglavnom, jurio sam pristojnom brzinom uz lagane noge i vrlo malo napora.
Hrženica je ostala iza mene i vozio sam prema Luki. Brzinu ne smanjujem, vjetar puše ali mi ne smeta… Vožnja biciklomZaustavio sam se u Luki na ovom potoku. Ako me sjećanje dobro služi ovaj mali potočić je lani u vrijeme poplava ugrožavao cijelo selo!! Kaj ti je moć prirode, na ovo slici je to pitomi mali potočić kojeg bi Bandić popio ako treba.

Napustio sam Luku i krenuo prema Poljancu. smer isti – brzina ista. Noge su još uvijek lagane :) Vozim se prema jugu i vidim na horizontu šumu, brežuljke i Vinograde Ludbreške. 2015-05-10 10.44.09Odlučim uzeti mobitel u ruke i okinuti fotku pejzaža. Vozim ja bez ruku i HOP. Nešto je pošlo po zlu, skoro sam pao i ovo je rezultat. Niti ne izgleda preloša a i nije bilo štete osim malo mlataranja rukama i hvatanja po zraku. Mobitel nisam ispustio, pao nisam – nema problema, dobro sam prošao. Na cestiStajem i okidam ono zbog čega sam se skoro skršio.

O.K. nakon što sam stao postaje mi jasnije zbog čega sam ja imao dojam da sam ušao u formu, postalo mi je jasnije zbog čega sam prilično bezbolno držio brzinu :). PA SJEVERNI VJETAR PUŠEEE!!!! Kako mi je lagano iscurilo vrijeme za odlazni smjer a još bude trebalo prkositi i sjevercu koji je, budimo sad ozbiljni, upravo pojačao bilo je vrijeme da krenem u suprotnom smjeru.
Sad su noge postale teže, brzina je osjetno pala a napor se povećao ali nisam se dao. IMG_20150510_105423-001Pritiskao sam pedale i probijao se prema sjeveru. Kako ne bi  bio previše usredotočen na vjetar počeo sam više pažnje obraćati na krajobraz i skužim da prolazim mimo divnih motiva. Za neke sam stao i okinuo fotku te iskoristio trenutak za uhvatiti zraka a neki su ostali zapisani samo u mojem sjećanju.
Kad sam shvatio da se krećem u skladu sa planom, stao sam u “Podravskim noćima” na osvježenju. IMG_20150510_110509Počastio sam se jednom hladnom pivicom :) Skinuo sam se na nekoliko minuta s biciklističkog sica i sjeo na pravu stolicu na terasi lokala – i ovo je jedan od lijepših trenutaka bicikliranja :). Mali Pan je brzo iscurio i trebalo je krenuti na sjever. U naletima vjetra sam razmišljao o silasku s bicikla i guranju no nakon koje sekunde već sam opet bio iznad 20 km/h i napredovao prema Dravi. IMG_20150510_111342Prevalio sam i tih par km od Hrženice do mosta na Dravi i opet sam odlučio stati i udahnuti zraka te okinuti možda koju fotku.
Od mosta do doma sam se više manje borio protiv vjetra i nisam više primjećivao detalje, pejzaže i prirodu jer je već glad prevladala. Dobra je stvar da sam unatoč svemu na vrijeme stigao doma i u 12:00 sam bio otuširan i svjež sjeo za obiteljski nedjeljni ručak. Za podatke o ruti i ovaj puta se pobrinula aplikacija Sports Tracker zahvaljujući kojoj mogu naknadno vidjeti detalje o vožnji a niže imate ove gore “iskorištene” a i još nekoliko fotki s današnje vožnje.

Odgovori